Welkom op onze nieuwe webshop!
Logo
Hero image

Over Ons

King's Enterprises N.V. is de grootste specialist van Suriname op het gebied van alcoholische dranken en Duty-Free winkels. Met ons uitgebreide verkoopnetwerk en strategische ligging kunnen wij onze producten aan iedereen aanbieden. Onze dagelijkse activiteiten bestaan uit retail, groothandel, distributie, E-commerce en duty free.

De merken die wij vertegenwoordigen zijn uiterst dynamisch en bieden een breed scala aan keuzes voor onze klanten en partners. In de drankensector zijn wij de officiële vertegenwoordiger van bijna alle internationale topmerken. Bij ons kunt u er zeker van zijn dat u op de juiste plek bent!

Missie

Als (markt)leider voor ruim 30 jaar op het gebied van import, distributie & travel retail (duty & tax free), achten wij de waarborging van het vertrouwen en loyaliteit van onze partners van gelijk belang.

Ons streven blijft te voorzien in de vraag van de consumentbehoeften door het aanbieden van internationale gerenommeerde merken die de beste ervaring met zich meebrengen.

Visie

Als prominente speler op de markt willen wij onze reputatie behouden en continue samen groeien met ons team, partners en klanten. Onze innovatiekracht zetten wij in om de voortdurend wijzigende aard van onze markt en de concurrerende omgeving waarin wij opereren, het hoofd te bieden.

Geschiedenis

visie

King’s bestaat al meer dan 30 jaar! Opgebouwd vanuit een rotishop zijn we hedendaags de marktleider op het gebied van alcoholische dranken en Duty Free.

Wie had ooit gedacht dat een rotishop/bar zou uitgroeien tot de grootste importeur en distribiteur van alcoholische dranken in Suriname? Toch is het voor King’s Enterprises daar aan de kwattaweg allemaal begonnen. Na jaren dit succesvol te hebben gerund, zijn kansen gegrepen in 1985 met de opening van een slijterij op de hoek van de Gemenelandsweg en toenmalige Rust en Vredestraat, genaamd King’s drankenpaleis.

Startend met merken als Commander, Mansion House en Old Barrel, welke zeker bij de oudere generatie nog goede herinneringen waarborgt, werd het portfolio steeds verder uitgebreid. Canei was het eerste internationale merk waar King’s met trots officieel agent van werd en tot de dag van vandaag nog steeds is. De drukte was enorm, de ruimte te klein en daarom werd letterlijk elke hoek van de kleine winkel gebruikt. December was daarom ook echt een “leuke” chaos; klanten stonden achter elkaar om geholpen te kunnen worden.

Er was meer ruimte nodig. Meer ruimte voor opslag, personeel, trucks etc. Daarop besloot de directie het witte iconische gebouw aan de overkant te bouwen, het gebouw waar momenteel onze retail en groothandel opereren. De groei werd doorgezet en niet veel later werd het eerste grote merk toegevoegd, Bacardi. King’s kreeg een goed portfolio aan producten waarmee ze haar dagelijkse distributie kon opstarten. Het bedrijf was en werd steeds meer een specialist in deze categorie en begon andere kanalen aan te boren, waaronder Duty & Tax Free. Op strategische plekken werden nieuwe filialen geopend en de business werd groter en groter.

Grote internationale merken begonnen in te zien dat ze niet meer om ons heen konden. Reuzen sloten zich bij ons aan, van Remy Martin tot Johnnie Walker, van Moet & Chandon tot Carlo Rossi. Waar binnen de categorie liquor vrijwel alles was bereikt qua agentschappen, werd de focus gelegd op andere categorieen met name voor de Tax Free. Inmiddels biedt onze Tax Free een scala aan categorieen en merken voor jong en oud, voor man en vrouw, zoals sigaretten, chocolade, parfums, horloges, zonnebrillen en nog veel meer. Met meer dan 100 internationale topmerken, 4 groothandels, 2 retail shops en 11 Duty Free shops opererend in Suriname, Trinidad en Guyana is King’s Enterprises vandaag de dag een vertrouwd begrip in de samenleving.

Inmiddels zijn wij ook de horeca industrie ingestapt en zijn een franchise partnerschap aangegaan met Hard Rock International met 2 Hard Rock Cafes in Suriname: 1 Cafe in de International Mall of Suriname en 1 Cafe in de vertrekhal te JAP Airport.